Om oss

Vår historia

Highway Hotel

Fastighetens Historia

1964
Esso Moter Hotell stod klart och var dygnet runt öppet. Här blev snart ett tillhåll för traktens alla invånare. Här syntes popband, idrottsstjärnor, kändisar och motorintresserade.

1984
Esso sålde hotellkedjan varvid den bytte namn till Scandic Hotell. Hela Sverige blomstrade med konferensanläggning och här snurrade allt på till slutet på 90 talet
Route 66 köpte verksamheten, men lyckades inte med sitt koncept. Rörelsen och underhåll blir eftersatt.

2000
Kicki och Rickard från Härnösand köpte stället och döpte om det till Highway Hotell. Det blev bra snurr, men priset på oljan steg rekordhögt 2003. Det blev då omöjligt att driva, konkursen var ett faktum december 2003.

2005
Fastighetsägaren Calle Lundqvist från Härnösand köpte upp fastigheten. Han renoverade alla badrum och bytte till fjärrvärme. När renoveringen var klar sommaren samma år började Calle med personal att driva stället med hotell och lunchrestaurang.

2009
Paret Larsson från Stockholm köpte hotellet och förvandlade om det till ett ställe för alla med raggarbilar och verksamheten går allt sämre.

2014
Vi tog över som ett familjeföretag och det går sakta uppåt. Många stora och små projekt införlivas. Under pandemin 2020 stängde vi ner restaurangen som nu väntar på ny hyresgäst. Hotellet blir obemannat Det renoveras fortlöpande och vi försöker att följa upp gästers och våra egna önskemål och idéer